HarriImmonen

Perussuomalaisten linja pakolaispolitiikassa on osoittautunut oikeaksi.

Hallituksen toimia pakolaisvyöryn suhteen on arvosteltu niin opposition, kuin myös hallituspuolueiden äänestäjien keskuudessa. Perussuomalaisten äänestäjille, jotka ovat pitäneet jo nyt nähtyjä toimia riittämättöminä, haluan muistuttaa esimerkein mitä olisi seurannut, mikäli perussuomalaiset eivät olisi hallituksessa. Opposition hyvin vapaa ja liberaali linja vastaan hallituksen, ja erityisesti perussuomalaisten, kriittinen linja.

Kuvitelkaapa tilannetta jossa esimerkiksi seuraavat henkilöt hääräisivät hallituksen avainpaikoilla: Li Andersson (vas), Anna Kontula (vas), Tytti Tuppurainen (sdp), Ville Niinistö (vih), Emma Kari (vih) ja Erkki Tuomioja (sdp)

- Olisiko Somalian/Irakin lähtöalueiden turvallisuustilannetta päivitetty (EI)
- Olisiko perheenyhdistämiskriteerejä tiukennettu (EI)
- Olisiko sosiaaliturvan tiukennuksia ajettu (EI)
- Olisiko palautussopimuksia lähdetty ajamaan (EI)
- Olisiko lähtöalueille tiedotettu ettei tänne kannata tulla (EI)

Sen sijaan mikäli tämä mainitsemani kokoonpano olisi vallassa, niin vain Herra tietää mitä olisi esitetty! Vuotaisiko myös itäinen raja? Hallituksessa olisi äärisuvaitsevainen suuntaus, joka olisi päinvastoin kiitolinjan tavoin lisännyt pakolaisvirtaa voimakkaasti ja toiminut katalyyttinä Suomen valloitukselle. Vokkien perustamista olisi tuettu vimmalla ja kriittiset olisi lakaistu maton alle. Pakolaisuuden aiheuttamien kustannusten kasvu olisi ollut entistä merkittävämpää, kattoa ei todennäköisesti olisi ollenkaan.

Johtopäätöksenä huonokuntoisen potilaan on ensin koetettava parantua itse, ennen kuin se voi aloittaa toisista huolehtimisen. Mikäli huonokuntoinen potilas tästä huolimatta velvoitetaan (ja syyllistetään) ottamaan hallitsemattomasti vastaan elintason perässä kirmaavia ulkomaalaisia, niin se on edesvastuutonta. Oman yhteiskuntajärjestelmän horjuttaminen kääntyy lopulta myös pakolaisia vastaan. 

Opposition tulee vakavasti miettiä mikä on kantokykymme, edelleen miettiä tulevien ihmisryhmien työllistymistä jo aiempina vuosina saapuneiden esimerkkiä käyttäen ja nykyiseen työllisyystilanteeseen pohjaten, sekä edes välillä käyttää tervettä järkeä pelkän tunteen ohjaaman toiminnan sijaan. Toki oikeasti hädänalaisia ihmisiä tulee auttaa ja pyrkiä integroimaan yhteiskuntaan parhaan kykymme mukaan. Se on kaikkien suomalaisten etu.

Perussuomalaiset ovat Tornion edeleen avoimesta tilanteesta huolimatta olleet merkittävä tekijä pakolaispolitiikan kriittisenä ja kuten Ruotsin tilanne kristallin kirkkaasti osoittaa, perussuomalaisten linja on ollut oikeutettu ja selvästi täysin oikea.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Tarkoittaako blogisti Soinin vai Halla-ahon linjaa?

Harri Immonen

Timo Soinin linja hallitsematonta maahanmuuttoa kohtaan on myös kriittinen.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Vaikea sanoa kaikkien takinkääntöjen jälkeen mikä on Soinin nykyinen linja. Tynkkynen kyseli aiheesta ja sai potkut, muut eivät ole uskaltaneet.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #3

Ehkä takkeja ei nyt kuitenkaan niin paljon ole käännetty, mitä oppositio on halunnut kertoa? Niin pitkään kun Sebastian ei näe omassa toiminnassaan minkäänlaista huomauttamista, niin ymmärrän puolueen toimet. Arvostan toki Tynkkysen kannatuspohjaa ja nuorten mielipidettä. Ei se kannatus tyhjästä tule.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #4

Takkienkääntösyytökset eivät niinkään ole tulleet oppositiolta, vaan omilta mukaan lukien Tynkkynen. Tosin Tynkkys-asiassa toivoisin Soinilta takinkääntöä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #7

Enemmän olen kuullut syytöksiä persujen takinkäännöistä opposition taholta, niin eduskunnassa kuin netissäkin. Toki myös jonkinverran persukannattajien taholta. Totuus on kuitenkin sellainen kun on seurannut eduskunnassa käytyjä edustajien puheenvuoroja, niin kyllä demarit varsinkin ovat esittäneet jatkuvasti syyttelyjä persuja kohtaan. Julkisuushakuinen/oman kannatuksen lisäämisen tarkoitus vai mikä lienee heidän päämääränsä, sillä muistikuva omista takinkääännöksistään edellisessä hallituksessa ei heidän muistiaan rasita.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #4

Harri, kumpi on rikkonut yhdistyslakia Tynkkynen, vai puoluehallitus ?

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #12

Aimo, myönnän auliisti tietämättömyyteni asiassa. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että myös puoluehallitus on ollut sitä mieltä, että paukut käräjillä riittävät. Toivottavasti asiaa ei siellä tarvitse testata.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #21

Toivottavasti testataan, jotta Soinikin tulisi näkemään mistä kana kusee lakien rikkomisessa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Immonen, missä tuo Soinin kriittisyys on julkisesti päätöksenteossa näkynyt, voisitko laittaa esimerkkejä, sillä puoluettahan johdetaan edestä Soinin sanojen mukaan.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #33

Mainitsin jo tekstissäni muutamia esimerkkejä mitä perussuomalaiset ovat hallitsemattoman maahanmuuton suitsimiseksi tehneet. Soinin henkilökohtainen kanta käy hyvin ilmi esimerkiksi tästä haastattelusta: http://yle.fi/uutiset/soini_hallitsematon_maahanmu...

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Myös tarkoitushakuinen peittely ei kuulu vapaaseen yhteiskuntaan eikä tiedottamiseen. Salassapitolaki ei ole tarkoitettu työkaluksi mahdollisen yhteiskuntarauhan säilyttämiseksi tai yhteiskuntakritiikin vaientamiseksi.
Tietojen salassapitoon on HARKITTUA aihetta silloin kun se liittyy ihmisen terveyteen, nimeen tai etuun yksilötasolla, tai kun on vasta epäily esim rikoksesta.

https://www.suomenuutiset.fi/eerola-kansalaisilla-...

Harri Immonen

Olen samaa mieltä Reijo. Poliisijohdon hapuileva linja tiedottamisessa vääristää pahimmillaan tilastointia, ja kun tilastot kuitenkin näyttelevät merkittävää osaa päätöksiä tehtäessä, niin tästä muodostuu selvä ristiriita.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Kuvitteletko että rikostilastoja laaditaan lukemalla lehdistä mitä rikoksia on tapahtunut? Optulalla ja tilastokeskuksella on pääsy poliisin ja käräjäoikeuksien ym tietokantoihin ja sen pohjalta noita tilastoja laaditaan.

Tällä hetkellä poliisi joutuu kaitsemaan noita somehuhuja kun hörhöt istuu odottamassa kieli pitkällä että onhan nyt jossain rikoksessa tekijänä mamu. Hyvänä esimerkkinä tästä oli tuo Joutsenon traaginen murha. Poliisi ei heti julkaissut tietja tekijästä (heillä oli varmaan tärkeämpää tekemistä, vakava henkirikos missä uhrina nuori ihminen) ja siitä sitten lähti huhumylly liikkeelle. Kyse on kai eräänlaisesta addiktiosta, on pakko saada vahvistusta omiin harhoihin (mamut ovat pahoja) ja kun poliisi panttaa tuota huumetta niin tulee raivo.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Paunonen: Ei ole olemassa mitään salassapitolakia. Voit vaikka itse tarkistaa asian Finlexistä.

Sinulla ei myöskään ole mitään käsitystä siitä, miksi ei järestään tiedoteta esim. rikoksesta epäiltyjen etnisestä taustasta. Se nimittäin tehdään sen takia, että etnisellä taustalla, uskonnolla tai ihonvärillä tai sosiaalisella asemalla ei ole mitään tekemistä rikollisen taipumuksen, yleisen paheellisuuden, asosiaalisuuden tai muun paheksuttavan kanssa. Ei ole, vaikka kuinka rasistiporukat niin haluavat uskoa.

Toinen syy on se, että niin suuri osa ihmisistä on idiootteja ja osa heistä voi olla vaarallisia idiootteja. Rikoksista tiedotettaisiin ehkä avoimemmin, jos meillä olisi väestö 100%:sti niin fiksuja kansalaisia, että tajuaisivat, että ennakkoluuloinen yleistäminen on typerää ja väärin, eikä ole mitään järkeä tai oikeutta käydä ryhmän X jäsenten kimppuun esim. polttopulloin tai edes vihapuhein, jos sen jäsenistä joku tekee jotain paheksuttavaa tai rikollista.

Eihän ole mitään syytä pitää esimerkiksi Perussuomalaisen puolueen puoluetoimiston työntekijöitä erittäin vaarallisena ja yhteiskuntaan sopeutumaan kykenemättömänä ryhmänä siksi, että raiskaajien prosentuaalinen osuus siinä ryhmässä on niin suuri.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Joka ikisessä kommentissasi huokuu viha perussuomalaisia kohtaan. Oletko itse idiootti vai vaarallinen idiootti?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #10

Missä kohdassa sanoin jotain perussuomalaisista? En vihaa perussuomalaisia, säälin heitä kuin rikoksen uhreja.

Minusta Perussuomalainen puolue on haitallinen, vaarallinen ja epärehellinen huijatessaan tavallisia ihmisiä luulemaan, että maailma ja sen asiat ovat yksinkertaisempia kuin ovatkaan. Suorastaan sairasta on puolueen halu uskotella heille, että vika on aina muualla ja vastuu ongelmista on joillakin muilla (EU, mamut, suvakit jne) ja että tiede, ihmisoikeudet, demokratia ja perustuslaki ovat vain mielipideasioita jne. Olen tyrmistynyt, että näin vastenmielinen ja takapajuinen liike on syntynyt ja kasvanut. Onneksi se jo kutistuu, toivoa on!

Perussuomalainen puolue on merkki satavuotisen kansallisen sivistysprojektin epäonnistumisesta. Olemme olleet liian optimistisia.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #14

Taisi jäädä kysymys vaille vastausta?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #18

Kysymyksesihän olikin kaikin puolin asiallinen ja järkevä. Et myöskään perustellut mikä kommentissa oli ns. "persuvihaa".

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #14

Tästä tulee mieleeni erään tamperelaisen professorin purkaus. Toivotan sinulle voimia Esa vihassasi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #10

Minä en ainakaan vihaa perussuomalaisia enkä edes Timo Soinia, tunnen tosin syvää sääliä harhautettuja kohtaan.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Mäkinen. Käpysi on pahasti jäässä.
Salassapito laki on, kun viranomaiset niin väittävät. Väitettä käytetään sangen yleisesti esim kuntien sosiaalivirkailijoiden ja muiden julkisten viranhaltijoiden toimesta.
Puhuit täyttä potaskaa myös etnisyydestä. Muualla länsidemokratioissa etnisyys tuodaan surutta julki ja myös nimi sekä kasvokuva rikostapauksissa.
Olet jäänne sosialismin kummulla, ja katkeruutesi huokuu läpi.
Se että haukut suomalaisia idiooteiksi kuvastaa paljon millä asteikolla suhtaudut omillaan ajatteleviin suomalaisiin veronmaksajiin, joka kaiken tämä nykymenon joutuu maksamaan.
Ohessa haukkumasi perussuomalaisten tämän päivän ehdotukset kaltaistesi viherssosialistien aikaansaannosten korjaamiseksi.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä:
Maahanmuuttopolitiikka saatava välittömästi hallintaan
”Suomen kantokyky on ylitetty”, sanoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho. ”Teltta- ja konttimajoitusta talvella, arviolta satoja miljoonia euroja lisää lainaa pakolaiskriisin hoitoon ensi vuodelle, Supon päivitetty turvallisuusarvio. Ne kaikki puhuvat sen puolesta, että raja on tullut vastaan.”
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä muistuttaa, että miljoonat ihmiset Euroopan porteilla vasta harkitsevat liikkeelle lähtemistä. Jo pelkästään tänä vuonna saapuneista turvapaikanhakijoista kertyy tulevaisuudessa miljardiluokan kustannukset.
”Korjaamme edellisten hallitusten löyhän maahanmuuttopolitiikan hedelmiä. Kukaan ei tiedä, miten edes nykyisistä maahanmuuton kustannuksista selvitään: velalla, lisäleikkauksilla vai maahanmuuttoverolla? Tilanne on kestämätön ja hallituksen on nopeasti päätettävä seuraavista toimista maahanmuuton saamiseksi hallintaan”, vaatii Terho.
Eduskuntaryhmä pohti torstaina ryhmäkokouksessaan erilaisia keinoja maahanmuuttopolitiikan järkevöittämiseksi. Esillä oli vastaanottorahan korvaaminen pelkällä ylöspidolla, avun lisääminen lähtöalueilla ja turvallisten maiden läpi tulevien turvapaikanhakijoiden käännyttäminen. Ryhmä kannustaa hallitusta kiirehtimään toimia, joilla turvapaikkahakemusten valitusten käsittelyaikoja saadaan lyhennettyä minimiin nykyisestä jopa vuodesta.
”Suomi on toistuvasti vaatinut EU:n yhteisten pelisääntöjen noudattamista ja antanut kärsivällisesti muille jäsenmaille aikaa korjata toimintatapojaan”, muistuttaa Terho. ”Näin ei ole tapahtunut ja siksi Suomen on tehtävä nyt omat ratkaisunsa, sillä aikaa kun eurooppalaista ratkaisua työstetään. Emme voi enää odottaa.”
Ministeri Hanna Mäntylä (ps) vaati eilen, että pikakäännytykset pitää tehdä mahdollisiksi Ruotsista tulevien turvapaikanhakijoiden kohdalla. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä toivoo, että koko hallitus ymmärtää kriisin vakavuuden. Päättäväiset toimet ovat välttämättömiä, jotta Suomi pystyy huolehtimaan velvoitteistaan tulevaisuudessakin.

Lisätietoja:

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #25

"Salassapito laki on, kun viranomaiset niin väittävät"

Menepä nyt vain hakemaan sieltä Finlexistä hakusanalla "Salassapitolaki". Montako osumaa löytyy?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Pohjois-savolainen marja-alan yrittäjä raiskasi thaimaalaisen työntekijänsä. Miksei marja-alan yrittäjän kotikuntaa tiedotettu? Miksi kaikki pohjois-savolaiset marja-alan yrittäjät leimattiin potentiaalisiksi raiskaajiksi?

Kuinka tarpeellista olisi, että selvitettäisiin, kuinka suuri osa jyväskyläläisistä syyllistyy väkivaltarikoksiin? Ovatko lahtelaiset syntyperänsä perusteella potentiaalisia raiskaajia verrattuna turkulaisiin? Jos olisi, saisiko jokaista varsinais-suomessa asuvaa lahtelaista nimitellä raiskaajaksi?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Harri kirjoituksesi on hyvä! Missä olisimmekaan nyt, jos mainitsemasi kokoonpano olisi hallituksessa. Hirvittää ajatellakaan! Edelleenkään eräät ihmiset eivät näe eroa rasismin ja maahanmuuttokriittisyyden välillä. Miten paljon siirtolaisia on tarpeeksi, jotta silmät aukeavat?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Silmät aukeavat mille? Sillekö, että näkisimme rasismin? Vai sille, että havaitsisimme maahanmuuttokriittisyyden?

Olemme nähneet molemmat jo nyt. Maahanmuuttoa kahlitsemalla molemmat äänenpainot toki vaimenevat. Onko se ainoa keino? Onko se ylipäätään tarpeen?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Niin, taisin kysyä, milloin on riittävästi siirtolaisia? Yhteiskunta kestää tiettyyn pisteeseen asti, hyvinvointi ei tule ilmaiseksi. Tällä menolla sitä ei rakenneta, vaan romutetaan. Valitettavasti.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #17

Kysyit milloin on riittävästi siirtolaisia, että silmämme aukeavat?

Kysyin, mitä aukeavien silmien tulisi nähdä. Rasismia vai maahanmuuttokritiikkiä. Kumpaakin olemme nähneet yllin kyllin.

Milloin on riittävästi siirtolaisia, kysymykseen ei taida olla vastausta. Minulle riittäisi määrä jo nyt. On ikävää, että satoja tuhansia ihmisiä joutuu jättämään kotinsa. Mutta niin pitkään kuin ihmisillä on puutetta turvallisuudesta, ruuasta, elämisen edellytyksistä, siirtolaisia ei ole tarpeeksi, vaan siirtolaisten määrä kasvaa.

Harri Immonen

Jos nyt otan Kai kiinni tähän juttuun ja horjahdan hieman asian ulkopuolelle lempiaiheeseeni lehdistöön, niin olen sitä mieltä, että jos tässä pakolaiskeskustelussa oltaisiin alun alkaen pelattu avoimin kortein, siten että lehdistö olisi kirjoittanut myös hallitsemattoman maahanmuuton ikävistä puolista, niin monelta vihapuheelta oltaisiin vältytty.

Nyt asiaa on kiistatta hyssytelty, toiset lehdet enemmän toiset vähemmän, ja se on selvästi kääntynyt itseään vastaan. Ihmiset ovat tulleet sitten someen kertomaan mielipiteensä, edelleen toiset enemmän asiallisesti ja toiset vähemmän.

Lehdistö on mielestäni omalla hyssyttelyllään pedannut vihakeskustelun, jota se sitten itse äimistelee ja sensuroi.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #22

Tämähän se on ollut rasistien jankkaama pääväite jo varmaan yli kymmenen vuotta. Todisteet vaan puuttuvat.

Jos lehdisto ei kirjoita rasisteja miellyttävällä tavalla, esim. levittämällä ennakkoluuloja, huhuja ja valheita totena, on lehdistö siis syypää vihamieliseen keskusteluun? Jep, on vissiin logiikan alkeisoppimäärä jäänyt suorittamatta.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #28

Suurin osa asiasta huolestuneita ovat kyllä tavallisia ihmisiä, eivät rasisteja. Edelleen suurin osa ihmisistä uskoakseni tunnistaa kirjoittamassani olevan vinhan perän. Mikäli käsi sydämmellä et tätä näe, niin olet toki oikeutettu mielipiteeseesi. Henkilökohtaiset rasismisyytökset kannattaa Esa lopettaa hyvän sään aikaan. Luokanopettajalta muutenkin melkoista vihapuhetta, ei ollenkaan eduksi millään lailla toimessasi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #22

Miksi katsot, että asia olisi kääntynyt itseään vastaan?

Maahanmuuttokriittiset äänenpainot ovat ylittäneet uutiskynnyksen, kun maahanmuuttokriittiset ovat aktivoituneet. Hallitsemattoman maahanmuuton ikävistä puolista on kirjoitettu, kun maahanmuutto on muuttunut hallitsemattomaksi.

Asiaa ei ole hyssytelty. On toki vältetty lietsovaa otetta, jota maahanmuuttokriitikot olisivat toivoneet. Sitä vältettänee edelleen, toivottavasti.

Vihakeskustelun välttäminen on viisasta. Maahanmuuttokeskustelussa on vastakkainasettelua ja kun asenteet antavat myötä, keskustelu pomppaa usein yli äyräiden. Maahanmuuttokriitikoiden kritiikki ei useinkaan pysähdy maahanmuuton arvosteluun. Kun maahanmuuttoa on arvosteltu, seuraavaksi arvostellaan maahanmuuttaja ja seuraavaksi suvaitsevaiset. Eikä arvostelukaan aina pysy ihan lapasessa. Minustakin on levitetty "tietoa" täällä esittämieni kommenttien johdosta varsinaisille vihasivustoille.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #36

Asia on kääntynyt itseään vastaan juuri sen vuoksi että ON hyssytelty. Se hyssyttely nimenomaan on lisännyt vihapuhetta. Lukisin mielelläni blogeja tai lehdistön kriittisiä kirjoituksia asiasta, työttömyydestä, rikoksista, elintasopakolaisuudesta. Voisitko linkata? Muistuttaisin samalla, että suuri enemmistö on esimerkiksi Irakilaisten turvapaikanhakijoiden aseman vaikeuttamisen puolella, kuten esimerkiksi tästä uutisesta voit lukea: http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kysely...

Useilla eri paikkakuntien paikallislehtien verkkosivuilla kysyttiin myös paikallisten suhtautumista perustettaviin vastaanottokeskuksiin. Palaute oli aina 70/30 kriittisten puolella. Tämä ei ole näkynyt uutisoinneissa samalla volyymillä, vaan täysin päinvastoin. Näitä tutkimuksia on julkaistu myös keltaisen lehdistön sivuilla.

Missään tapauksessa lehdistössä ei ole asiasta uutisoitu tämän enemmistön näkemyksen mukaisesti. Esimerkiksi paikallislehtemme Länsi-Savo ei ole kirjoittanut asiasta kriittisesti käytännössä kertaakaan, vaan mielipiteitä on koetettu muokata positiiviseen suuntaan vaikka väkisin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #37

Mikä on se ASIA, joka on kääntynyt itseään vastaan?

Mitä on hyssytelty? Kansanedustajien vihapuhetta? Rasismista keskustelua? Maahanmuuttovastaisia ajatuksia? Rasistisia julkilausumia? Minusta kaikkia näitä on pyritty karsimaan. Pidän sitä hyvänä. Vastakkainasettelun kärjistäminen lisää vastakkainasettelua, ei suinkaan lievennä.

Suomalaisista 70 prosenttia on valmis kiristämään irakilaisten maahantulijoiden turvapaikkaehtoja. Linja on hallituksen linja. Itsekin kuulun tuohon 70 %:n joukkoon. En olisi ollut sitä mieltä vuosi sitten. Oman mielipiteeni on kääntänyt Isisin asemien heikentyminen Irakissa, maahanmuuton raju muutos, äärioikeiston iskut Suomessa ja sen aiheuttama turvallisuustilanteen muuttuminen. Omaa mielipidettäni varmaan muuttaa myös Pariisin tapahtumat. Vielä en niitä osaa mielipiteen muokkaajana pitää.

Haluaisit nähdä uutisia, joissa kerrotaan Somaliasta tulleiden työllistyvän heikommin kuin juukalaisten? Miksi tieto sinua kiinnostaa? On ymmärrettävää, että tieto kiinnostaa ihmistä, joka haluaa auttaa somalialaisten työllistymistä. Oletko yksi heistä? Poimisitko lehtitiedosta sen, että somalinaiset eivät työllisty juuri ollenkaan, naiset laskevat kokonaistyöllistymistä? Miettisitkö keinoja, millä somalinaiset saataisiin mukaan yhteiskuntaan? Mietitkö, voisitko sinä mikkeliläisenä perheenisänä vaikuttaa somalien kotoutumiseen ja työllistymiseen?

Jos lehtitiedon mukaan indonesialaiset työllistyvät selvästi paremmin kuin somalit ja jopa paremmin kuin juukalaiset, ryhdymmekö kampanjoin houkuttelemaan indonesialaisia Suomeen? Somaleiden lisäksi voisimme ottaa kymmeniä tuhansia hyvin työllistyviä indonesialaisia? Vai että emme enää ottaisi somaleita, korvaisimme heidät indonesialaisilla? Mitäs tekisimme noille juukalaisille? (Tätä kappaletta mietin pitkään. Halusin sen silti jättää, osittain ajatuksia herättäväksi, osittain provokatiivisessa tarkoituksessa)

Maahantulijoiden työllistyminen ja kotoutuminen on haasteellinen tehtävä. Vältän tietoisesti negatiivista sanaa vaikea, teen siis samaa kuin paikallislehtenne. Haastetta ei vähennetä sillä, jos lietsomme epäonnistumista etukäteen ja lehdissä kerrottaisiin kuinka vähän eri kansanryhmien edustajat työllistyvät. Vaikutus kertautuu, kun maahanmuuttokriittisten joukossa olevat rasistit saavat siitä lisää voimaa. Maahanmuuttokriittisten joukossa on rasisteja, tätä et varmasti sinäkään kiistä. Rasistien prosentuaalinen osuus voisi olla kiinnostava tieto. Näiden rasistien hampaisiin maahanmuuttajat ovat jo joutuneet. Heidän agendaansa ei kuulu se, että yksikään maahanmuuttaja kotoutuisi. Yhtään kapulaa, jonka voivat rattaisiin heittää, ei jätetä käyttämättä.

Maahanmuutto lisää rikollisuutta. Sen olemme huomanneet. Ihan kotoiset suomalaiset ovat ryhtyneet rikollisiin tekoihin maahanmuuton seurauksena. Voi olla, että kahtiajaon lisääminen lisää maahanmuuttajien syrjäytymisriskiä entisestään ja yhä suurempi joukko maahanmuuttajista ajautuu pimeän talouden käyttöön ja rikollisiksi. Kuinka monta, riippuu meistä kaikista. Sinusta ja minusta.

EDIT: Koen, että kanssasi on ollut mukavaa ja hedelmällistä vaihtaa ajatuksia. Vaikka ajattelemme asioista eri tavalla, pystymme sivistyneeseen ajatustenvaihtoon. Kiitos kuuluu sinulle, Harri Immonen.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Suomella on 1300km rajaa Venäjän kanssa, Norjalla on 100km. Kuitenkin vain Norjan raja vuotaa. Suomella taitaa olla erityisasema itänaapurin kartalla. Presidentti Niinistölle kiitos siitä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ruotsin tapa on laittaa pakolaiset kadulle. Liika on liikaa, toivottavasti Suomessa ei jouduta tuollaiseen tilanteeseen.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015111320658979_...

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Sisäministeriön kansliapäällikkö Nerg kertoo että turvapaikan hakijoista 60- 65 % palautetaan. Mutta ei palauteta kuitenkaan. Näistä palautettavista vain 20% suostuu palautumaan. Loput jäävät Suomen sosiaalihuollan ja verovaroin pidetyn tukiverkoston piiriin. Näille Nerg ehdottaa jopa omia keskuksia perustettavaksi. Näillä tiedoilla Suomeen jää siis syyllä tai toisella n 80 % tänne tulevista ihmisistä.

Toimituksen poiminnat