HarriImmonen

Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja myöntää vainon perussuomalaisia kohtaan

  • Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja myöntää vainon perussuomalaisia kohtaan

Verkkouutisten Kasperi Summasen haastattelussa entinen Helsingin Sanomien ja Maaseudun Sanomien päätoimittaja, nykyinen Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja nostaa lehdistön punavihreän kuplan koko kansan silmien eteen.

Pentikäinen kertoo muun muuassa seuraavasti:

– Miksi suomalaiset toimitukset ovat sitten pääsääntöisesti vierastaneet perussuomalaisia? Se on mielestäni tosiasia, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja ja muun muassa Helsingin Sanomien ja Maaseudun Tulevaisuuden entinen päätoimittaja Mikael Pentikäinen kysyi.

Hänen mukaansa syy löytyy toimitusten arvomaailmasta. Pentikäisen mielestä se poikkeaa hyvin voimakkaasti perussuomalaisten arvomaailmasta.

– Muistan itsekin, kun olen isosta toimituksesta joskus vastannut, miettineeni sitä, että löytyisikö tästä toimituksesta, 300 toimittajasta, ehkä yhtäkään, joka saattaisi sympatisoida perussuomalaisia. Ehkä sieltä on joku sitten saattanut löytyä, kun on pitkän aikaa miettinyt, Pentikäinen sanoi.

Pentikäisen koko haastattelu on luettavissa täältä:

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/pentikainen_perussuomalaiset_mediass...

 

Tiedetoimittaja Marko Hamilo on kirjoittanut aiheesta jo aiemmin:

http://www.suomenperusta.fi/wp-content/uploads/2015/06/Punavihre%C3%A4-k...

https://www.suomenuutiset.fi/helsingissa-kalliossa-muhii-punavihrea-kupla/

 

On selvää, että Pentikäinen edustaa tunnustuksellaan koko valtamediaa. Pentikäisen tunnustus on tervetullut kaikille, jotka ovat lehdistön puolueellisuudesta täälläkin puhuneet ja tulleet tuomituksi uhriutumisesta ja salaliittoteorioista. 

Mitä tämä tarkoittaa sitten noin yleisesti lehdistölle, joka muutama kuukausi sitten marssi esiin puolustamaan itseään, eli luotettavaa mediaa? Ei oikein sanat riitä kertomaan, mitä mieltä olen tästä "riippumattomasta" valhemediasta.  

http://yle.fi/uutiset/paatoimittajien_kannanotto_luotettavan_median_puol...

Perussuomalaiset ovat menettäneet äänestäjiä hankalan hallitusasemansa ja myös omien vaalilupaustensa vuoksi, joita hallituksessa ei ole kyetty niin hyvin noudattamaan kuin olisi pitänyt. Perusuomalaiset ovat menettäneet äänestäjiään koettaessaan paikata edellisen hallituksen virheitä ja katkaista Suomen velkaantumista. Perussuomalaiset ovat menettäneet äänestäjiä ennen kaikkea lehdistön ajojahdin seurauksena, kun punavihreä lehdistö on nostanut omiaan.

Jää mietittäväksi kuka tai mikä on lehdistön seuraava uhri?

 

Otetaan loppuun entisen MTV:n päätoimittajan Pekka Karhuvaaran tunnustus kuinka Suomi lobattiin Euroopan Unioniin.

Mediapomo katuu lehtitalojen yhteistä EU-lobbausta

Keskiviikkona 21.7.2010 Ilta Sanomat uutisoi otsikolla 'Mediapomo katuu', kuinka MTV3 toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara piti lähtöä yhteiseen EU-kampanjaan virheenä, joka haisi pahalle. Porin Suomi-areenan tapahtumassa Karhuvaara paljasti miten laajaa ja keskitettyä isojen lehtitalojen lobbaus Suomen EU-jäsenyyden puolesta 90-luvun alussa oli.

Karhuvaaran mukaan EU-hankkeen primus motor oli Sanomien pääomistaja, ministeri Aatos Erkko.

- "Aatos Erkko soitti Turun Sanomat -konsernin pääomistajille Ketosille ja Alma Median toimitusjohtajalle, esimiehelleni Matti Packalenille. Erkko esitti kysymyksen, voisivatko kaikki nämä lehdet, Turun Sanomat, Salon Seudun Sanomat, Alma Median Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa ja sitten Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat tehdä koko sivun kampanjan EU-jäsenyyden puolesta", kirjoitti Ilta-Sanomat Karhuvaaran sanoneen porilaisyleisön edessä.

Näin olikin myös tapahtunut. Päätöstään Karhuvaara piti kuitenkin pahana erehdyksenä.

- "Vaikka se olikin vaan ilmoitus, niin siinä isot mediatalot, siis valtaosa suomalaisesta painetusta viestinnästä, asettui kimppaan jonkin yhteiskunnallisen ratkaisun puolesta. Juttu haisi tosi pahalle ja oli yhteiskunnallisesti väärin".

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

27Suosittele

27 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (127 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kuinkahan moni täällä kirjottavista tule esiin puhumaan perussuomalaisten rakentamasta olkiukosta.
Jouni Kari
Pekka Lukkala
Ja onhan sitten vielä tämä Sirkka-Juhani Pienikukkoinen joka ei hyväksy vastaväitteitä.
Nämä nyt ainakin ovat esillä pitäneet ajatusta että tuommosta blogistin esittämää asiaa ei kerta kaikkiaan ole olemassa.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

#1.

Ymmärtääkseni en ole antanut sinulle mitään lupaa siteerata minua mistään asiasta. Tai käyttää nimeäni missään yhteydessä ilman lupaani.

Muistutan sinuakin, että olen yksityishenkilö. Enkä kuulu mihinkään puolueeseen.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Joo et ole lupia etkä muitakaan tupakoita antanut. En suinkaan sinua mitenkään tarkoittanut, suo anteeksi jos kirjoitin epäselvästi.
Kyllä nyt alako pelottamaan.

Harri Immonen

Olet tullut naamallasi ja nimelläsi vapaaehtoisesti tänne Usariin. Tällöin ei sinun lupaasi tarvita toisten blogeissa, mikäli sanomisiasi tai väitteitäsi lainataan.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari Vastaus kommenttiin #7

Tuo taitaa olla ihan oma tulkintasi.

En ole antanut lupaa tässä blogissa käyttää nimeäni tai tekijänoikeuksilla suojattua materiaaliani.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #15

Täällä on tapana arvioida ja keskustella toisten mielipiteistä.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari Vastaus kommenttiin #16

#16.

Toisten mielipiteen arviointi on eri asia, kuin henkilön arviointi.

Tai toisella tavoin sanottuna: Ihminen ei ole sama asia, kuin hänen mielipiteensä.

Mielipide on myös kontekstisidonnainen. Eli ihmiset saattavat esimerkiksi omassa blogissaan kirjoittaa jotain, joka irrotettuna asiayhteydestään ei enää ole sama asia. Olet kai kuullut poliitikkojen joskus käyttävän termiä "irrotettu asiayhteydestään". Yksityisihmisllä se on sama asia. Paitsi, että yksityisihmisen suoja on Suomessa parempi tiedonvälityksessä, kuin poliitikon.

Poliitikoillakin vaihtuu mielipiteet. Mitä sitten?

Ja sinä läpsäytät leimakirvestä jonkun oletuksesi perusteella. Mihin perustat oletuksesi minusta? Jonka siis esitit julkisesti palstalla, joka katsotaan olevan massamedia. (Googlaapa ihan huviksesi hakusanoilla "sananvapaus ja vastuu".)

Siihenkö perustat mielipiteesi, että kerroin, että äänestin EU:hun liittymistä vastaan vuonna 1994?

Mistä ihmeestä sinä tiedät mitä minä olen ihmisenä? Väität jotain, joka ei välttämättä pidä lainkaan paikkaansa.
Oletat minusta jotain ja esität sen perusteella minusta julkisen väitteen. Eikö vain?

Mikä on tarkoituksesi tällaisella leimaavalla kirjoittelulla? Ei tää elämä ole mitään "me ja ne muut".
Samassa veneessä täällä ollaan.

Ei se ole vaarallista, jos joku onkin eri mieltä. Aika moni on. Koska niitä asioita on niin paljon, mistä voi olla jotain mieltä. Mitä sitten? Ei se vaarallista ole.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #19

Jouni, pyrin aina tasapuolisuuteen ja kuuntelen vastapuolen mielipiteitä mutta se spämmäys loppuu nyt. Seuraavasta joudun poistamaan sinut. Rauhaa ja rakkautta ;)

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #15

Et viitsisi jauhaa sontaa. Jos asia olisi noin kuin väität, niin tuhannet kirjoittajat, jotka lainaavat esimerkiksi Halla-Ahon blogeista päähänampumsia ja muita herkkuja ilman lupaa, syyllistyisivät tekijänoikeuden loukkaukseen.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Kerrotko nyt tarkemmin mitä lainkohtaa tarkoitat? :) Ei ole asiallista keskustelua heittää koko lakitekstiä. Väite kuulostaa meinaan aika naurettavalta tällä tavalla. :)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pentikäinen on lesdatiolainen ja saa syntinsä anteeksi seuroissa kädennostolla anteeksi, velipoika taas vastaa kirkon ulkomaanavusta.

Käyttäjän aveollila kuva
Antero Ollila

Brextin yhteydessä median toiminta on tullut uudestaan hyvin selvästi esiin. Media on ällätikulla opettanut, että kyllä britit äänesti väärin: kauheaa, kun ovat sivistymättömiä.

Kai jokainen huomasi sen EU-propagandan, jota Suomessa harjoitettiin EU-äänestyksen yhteydessä. Ihmisíltä rupeaa vähitellen tippumaan suomut silmistä, että eihän Hesari ja Yle olekaan puolueettomia. Molemmat ovat esimerkiksi fanaattisia IPCC:n kasvihuoneteorian kannattajia; kuten joku sanoi, niin Hesarissa vihreät oikeistolaiset ja Yle:ssä vasemmistovihreät.

Asiaan myös kuuluu, että persuja saa lyödä kuin vierasta sikaa, aiheesta ja aiheetta. Ja Venäjä tietenkin pitäisi sulkea kaiken kanssakäymisen ulkopuolelle.

Harri Immonen

Arto Granlund, Sini Lappalainen ja Petra Nyqvist tulevat ensimmäisenä mieleen henkilöistä, jotka ovat toitottaneet persujen uhriutumisesta.

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi

Eikös Lappalainen istu tällä hetkellä hyvin ansaittua "lomaa" US-palstalta banaanisaarilla? Näin muistelisin. Voin tosin väärässäkin olla...

Jukka Mäkinen

Juuri banaanisaarelta kotiin banaanisaarelle palanneena ex-bannattuna banaaninviljeljänä voin kertoa että banaanisarella voi olla niin mukavaa kuin tylsääkin. Riippuu banaanisaaresta. :)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Immonen, otan tämän suurena kohteliaisuutena, kiitos!

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

"Jää mietittäväksi kuka tai mikä on lehdistön seuraava uhri?"

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Ihan pikku kysymys:

Missä kohtaa Pentikäinen käyttää termiä "vaino"? Taitaa olla omaa keksintöäsi se.

Yhtäkään viittausta tuohon sanaan ei artikkelista löydy. Ei yhtäkään.

Arvaas mikä argumentointivirhe on kyseessä ? ;)

Pentikäinen toi julki yhden ihmisen mielipiteen. Ehkä se on hänen henkilökohtainen käsityksensä. Johon vaikuttaa moni hänen kokemansa asia. On 100% varmaa että se ei ole koko totuus. Se on mielipide.

Mietis, että kun sanot "vaino", että onko se oikeasti niin? Ehkä se tuntuu siltä. Ehkä se on sun mielipide.

Meinaatko tosissasi, että vapaassa ja rauhallisessa yhteiskunnassa vainottaisiin puolueenne jäseniä? Tiedätkö edes mitä todellinen vaino oikeasti on?

Ehkä se on enemmän niin, että jos itse ensin tylyttää muita, niin kyllä kyyti on muiltakin aika kylmää. Eikö vaan? Ei ole yksi eikä kahta kannattajaanne, joiden olen kokenut tylyttävän ihan minuakin. Se vaikuttaa ihan toistuvalta tavalta toimia.

Harri Immonen

Jos et huomannut, Pentikäinen on johtanut 300 toimittajan Helsingin Sanomia ja hänellä on varmasti hyvä käsitys minkalaista toimittajakuntaa sieltä löytyy.

Sinua on tylytetty ilmeisesti ihan aiheesta. Luotan Pentikäiseen huomattavasti enemmän kuin sinun käsityksiisi "vapaasta" mediasta.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Onkohan sitten niin, että oletko päättänyt luottaa ihmisiin, jotka lähinnä vahvistavat aiempia omia käsityksiäsi?

Onnea sille tielle.

Onko ventovieraiden ihmisten tylyttäminen puolueenne yleinen linja?

Aika laimeasti keksitty olkinukke "vainosta". Minun mielestäni.
Ei teitä kukaan vainoa. Höpöjuttuja. Googlaapa huviksesi googlen kuvahaulla sanalla persecution ja näet mitä vaino on.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #9

Pentikäinen juuri vahvisti kaikkien käsityksiä.

Perussuomalaiset ovat saaneet käsittämättömän määrän lokaa niskaansa valtamedian ohjaamana niin yksityishenkilöiden kuin oppositionkin taholta. Jos et tätä Kari hoksaa, en pysty sinua auttamaan. Onnea jatkoon.

Jos sinulla on vielä jotain sanottavaa, tee se kerralla. En halua että bloggaukseni muuttuu toimestasi samanlaiseksi tilkkutäkiksi kuin omasi.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Eiköhän tässä käy vielä niin, että nämä "luotettavat median edustajat" muistavat, Pentikäisen saaneen kenkää. Nyt Pentikäinen on katkera ja purkaa turhautumistaan entistä työnantajaansa kohtaan. On keksinyt kaiken omasta päästään. Kaikki kopioivat sitten HS:n uutisen.

Karhuvaarakin tuli synnintuntoon vasta jälkeenpäin. Mitä se sitten enää hyövää. Se on vähän, että enhän minä, mutta kun ne muut. Olisi ollut oikeasti miehekästä, kun olisi paljastanut koko kuppiringin.

Kyllä suomalainen tiedonvälitys on kaukana tasapuolisuudesta ja rehellisyydestäkin. Tällainen asiain tila tarjoaa sitten mahdollisuuksia monenkirjaville yrittäjille, joiden toiminta ei edes tarkoita olla mitään tiedonvälitystä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Hyvä että joku uskaltaa tunnustaa vihoviimein median pelin.

Samaahan on huomattavissa myös US.n toiminnassa.
Monta hyvää blokistia on häipyneet, ihan linjan vuoks ja näiden tiettyjen tyyppien vuoks

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Melkoinen spämmääjä tämä Kari ja väsyttävä tyhjänpuhuja kuten lähes kaikki federalistit. Media ei ole vasemmistolainen tai oikeistolainen mutta media on täysin sitoutunut liittovaltiokehitykseen ja lähes kaikki Suomen ongelmat liittyvät EU:n tavalla tai toisella. Ei siis ole ihme että perussuomalaiset ovat median hampaissa, ovat ainoa puolue joka on esteenä liittovaltiokehitykselle.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onneksi on Makkonen, keskustelijoiden ykkönenkin!

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Pointsit täältäkin makkosen kommenteille!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Makkonen, toivottavasti myös näin on.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Sitoutumattomanakin on ollut helppo havaita "puolueettoman" median yksipuolinen ja mielipiteitä muokkaamaan tarkoitettu uutisointi.

Erityisen räikeää se on ollut Brexitin kohdalla. Myös EU- maahanmuutto- ja persu-uutisointi ovat "yhden totuuden" julistamista, joka sopii hyvin suvaitsevaiston harrastamaan linjaan.

Tuollainen ärsyttää ajattelevaa lukijaa puoluekannasta riippumatta.

Jarmo Hussi

On vain omiaan vieraannuttamaan lukijoita mediasta. Uutisissa ajantasalla pysyminen Suomessa on mennyt itsepalveluksi: lue ulkomaisia medioita että tiedät mitä siellä todella tapahtuu, tarkkaile somea tai vaihtoehtoisia medioita. Ja tarkista tarkista ja tarkista itse.
Mutta tunnustus medialle: kyllä he osaavat raportoida hyvin kurveja nuolevista mekoista, tissivaoista, julkisesta kuhertelusta tai mitä tuli eilen tv:stä. Ketä se kiinnostaa ja kuka siitä haluaa maksaa on eri juttu.

Ja tässä näyte. Onko jo pohja saavutettu? http://www.iltalehti.fi/seksuaalisuusjasuhteet/201...

Pelkään että valitettavasti ei.

Risto Laine

Tuossa näyte, miten toimittajat kohtelee Soinia. Äijä huutaa kuin pistetty sika ja änkyttää päälle. Toinen video on kun rullaa tekstiä alaspäiten.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/soini-...

Niko Sillanpää

Jospa vain dissaisivat persuja, asia olisi jollain tavalla siedettävä, mutta ongelma on laaja-alaisempi ja syvemmällä:

http://nikosillanp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/217278...

Esim. Yhdysvalloissa onkin jo omat tiedotusvälineet eri maailmanselityksille ja -katsomuksille.

Kyseessä on "me vs. he" -asetelma monellakin eri tasolla ja nähdäkseni ristiriita on monissa kysymyksissä sovittamaton. Ainakaan itselläni ei minkäänlaista kiinnostusta pyrkiä kompromissiin missään sellaisissa asioissa, jossa resursseja/valtaa/rahaa pyritään jakaamaan pysyväisluontoisesti vastikkeetta/ansaitsematta eturyhmältäni pois jollekin taholle pelkin moraaliperustein.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

"onkin jo omat tiedotusvälineet eri maailmanselityksille ja -katsomuksille."
MV-lehti kertoo totuuden niin kuin se perussuomalaisten keskuudessa nähdään.

Niko Sillanpää

Poliittisilla puolueilla on omat "totuuden kertovat" lehtensä, persuilla "Suomen uutiset".

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #31

Lukeeko sitä joku?
Yksikään perussuomalainen ei ole ilmoittanut julkisesti lukevansa sitä.
Median ajojahti on kuitenkin meneillään.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #41

Luitko Pentikäisen haastattelun? Siinähän tuo harvinaisen selvästi vahvistetaan. Vai ajatteletko Pentikäisen ryhtyneen vanhoilla päivillään persujen agentiksi?

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #49

Jos lukee rivien välistä niin varmasti tuollaisen käsityksen siitä saa, että vaino on menossa. Se että jotkut eivät pidä ominaan muiden arvomaailmaa ei tarkoita sitä että se olisi vainoamista. Tossavainen kertoi myös lukevansa lehtien jutut rivien välistä kun hänelle ihmettelin että missä tuossa muka niin lukee kuin hän väittää.

Vainoavatko perussuomalaiset maahanmuuttajia? kyllä, jos vainoamiseksi riittää se että kokee heidät epämiellyttäviksi jne.

Tämä avaus hieno pyrkimys kieltämään mediaa kirjoittamasta PS puolueesta muuta kuin ylistäviä ylisanoja, sillä missä ovat ne uutiset jotka olisivat niitä tuulesta temmattuja. Harvassa ovat ne puolueet jotka ovat valittaneet ja rangaistusta vaatineet pilakuville julkaiseville. Pilakuvista ovat yleensä raivostuneet.. no kaikki sen tietävät sanottamattakin.

Pientä ovat olleet jutut perussuomalaisista kun niitä vertaa Vanhasesta tehtyihin juttuihin tai kepusta noin yleensä.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #67

Tämän avauksen tarkoitus on kertoa valtamedian räikeästä politisoitumisesta ja perussuomalaisten tarkoituksellisesta mustamaalaamisesta.

Olen riippumattoman median kannattaja, toisin kuin monet opposition edustajat tuntuvat olevan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #68

Ensinnäkään Pentikäinen ei puhunut vainosta vaan näin:

"– Muistan itsekin, kun olen isosta toimituksesta joskus vastannut, miettineeni sitä, että löytyisikö tästä toimituksesta, 300 toimittajasta, ehkä yhtäkään, joka saattaisi sympatisoida perussuomalaisia."

- Eihän muitakaan puolueita koskevia artikkeleita etsitä kirjoittamaan ko. puoluetta sympatisoivia toimittajia.

Eikä perussuomalaisten tarkoitukselliseen mustamaalaukseen viittaa tämäkään:

"Pentikäinen totesi, että isoista ja perinteisistä toimituksista löytyy hänen kokemuksensa perusteella hyvin vähän perussuomalaisia tukevia toimittajia.

– Riippuu toimittajan ammattitaidosta, kuinka vahvasti se sitten tunkee esiin niitä juttuja tehdessä."

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/pentikainen_pe...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #70

Kyllä voi hyvin valikoiden kopioida verkkouutisten kirjoituksesta osia. Tämä on tapana kun halutaan olla toista mieltä ja lyödä lyttyyn kirjoittajan arkumentit. Entäpä nämä kohdat verkkouutisten kirjoituksessa;
1. "Entisen päätoimittajan mielestä toimittajien arvot kohtaavat harvoin perussuomalaisten kanssa ja se näkyy puolueen mediakohtelussa."

2, "Hänen mukaansa syy löytyy toimitusten arvomaailmasta. Pentikäisen mielestä se poikkeaa hyvin voimakkaasti perussuomalaisten arvomaailmasta."

3. "Suomalaiset ymmärtävät hyvin median luonnetta. Täysin riippumaton mediahan on myytti. Semmoista ei ole olemassa, Pentikäinen arvioi."

4, "Mistä media sitten on riippuvaista, on hyvä kysymys. Kannattaa muistaa, että jokainen juttu, joka ilmestyy - on se sitten lehdessä, televisiossa tai radiossa, on lukemattomien toimittajan arvovalintojen summa. Alkaen siitä, kun hän miettii, mistä hän lähtee tekemään juttua, keitä hän jututtaa, mitä hän kysyy, mitä hän laittaa otsikkoon, millä kulmalla ja niin edelleen."

Kyllä itse noistakin kirjoituksen osista saan vaikutelman että kyseessä on pikemminkin jonkinasteinen vainoaminen perussuomalaisia kohtaan. Toki on selvää sekin etteivät toisenlaista arvomaailmaa edustavat hyväksy tuollaista määritelmää, mutta kylläkin ovat itse vastakkainasettelun mestareita. Eipä ole ihme kuinka maailman meno on vähitellen kehittynyt tähän suuntaan, jossa nyt olemme. Eikä muutosta parempaan ole näkyvissä. Kaikki eivät siis Suomessakaan ole tasa-arvoisessa asemassa politiikkaa koskevissa kannanotoissaan omiensa keskellä vaan heitä, vähemmistonä, pitää yrittää eristää kaikin keinoin, solvauksin, nimittelyin jne. Mikäli tämä tahti jatkuu, niin mitä onkaan vielä odotettavissa?

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/pentikainen_pe...

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #41
    "Lukeeko sitä joku?
    Yksikään perussuomalainen ei ole ilmoittanut julkisesti lukevansa sitä.
    Median ajojahti on kuitenkin meneillään."

Sinulleko jokaisen lehden kotiinsa saavan pitäisi raportoida, lukeeko läpyskän kannesta kanteen? Vai pitäisikö tämän olla jostain rekisteristä käsiin saatavaa julkista tietoa?

Että ihmisten pitää heittäytyä naurettaviksi, kun eivät muuta keinoa vastenmielisyytensä julkituomiseksi keksi...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Esim. Yhdysvalloissa onkin jo omat tiedotusvälineet eri maailmanselityksille ja -katsomuksille."

EU on vain yksi projekti tässä pääoman uusliberalistisessa suunnitelmassa, USA on syvemmällä kansalaisten mittapuulla mitattuna, mutta EU tulee lujaa perässä. Ihmeen alttiisti kaikki vanhat arvot halutaan vetää viemäristä alas ja romuttaa kaikki mitä pohjoismainen hyvinvointivaltio vielä 20 vuotta sitten edusti. EU oli sosialistien suunnittelema mutta pääoma otti niskalenkin ja omi EU:n itselleen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Makkonen nyt jo viimeinkin voisi kertoa mitkä puolueet ovat puolueohjelmassaan sitoutunut liittovaltiokehitykseen, välttääksemme käsitystä, että tuuli se vaan Makkosen huulia heiluttelee. Persut ovat saaneet julkisuudelta juuri sitä mitä ovat ansainneet, niin on saanut aikoinaan myös presidentit Kekkonen, Koivisto, Ahtisaari, Halonen muista politiikoista, kuten Väyrysestä puhumattakaan, mutta tämä "loukkaantuminen" ja "uhriutuminen" on kyllä uusi ilmiö joka persujen myötä on tullut poliittiseen sanastoon. "Sitä saa mitä tilaa" näin se vaan on.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Makkonen nyt jo viimeinkin voisi kertoa mitkä puolueet ovat puolueohjelmassaan sitoutunut liittovaltiokehitykseen"

Kun nyt en ole koskaan väittänytkään että minkään puolueen puolueohjelmsssa olisi sitouduttu liittovaltioon, niin en voi kysymykseesi vastata. EU on sitoutunut liittovaltioon ja perussuomalaisia lukuunottamatta muut puolueet ovat sitoutuneet EU:n. EU:n kehitys on määritelty erillisissä sopimuksissa kuten esimerkiksi pankkiunioni, raha ja talousliitto, Sgengen, ym. joiden lopputulema on keskusjohtoinen liittovaltio.

Harri Immonen

Eli kaiken sen kiistämisen ja kieltämisen jälkeen toteat nyt tämän kaiken olleen ansaittua? Rehellistä meininkiä..

Rahvas äänesti väärin. Voimakkaasti punavihertynyt lehdistö teki vain sen mitä piti? Kieroutunut ajatusmaailma sinulla Arto. Ei ihme että liputat sateenkaarilippu levällään Brexitin tyylisiä äänestyksiä vastaan.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Mikähän tämä punavihreä kupla oikein on?
Jos toimittajakunnassa ei ole kovin innostuneesti perussuomalaisiin suhtautautuvia, se voi johtua perussuomalaisista itsestään. Malka voi olla omassa silmässä.
Perussuomalaisten toiminta ja sen julkisuus on populistista, hälyä milloin mistäkin. Tarkoitus on vain lisätä puolueen kannatusta. Aika alhaisin menetelmin.
Kunhan ollaan äänessä. Milloin homoista ja muista hallitusyhteistyön kannalta merkityksettömistä asioista. Putkosen putiikki.

Jos perussuomalaiset olisivat vakavasti otettava puolue, lehdistökin suhtautuisi perussuomalaisiin kunnioittavasti.
Kyllä toimittajat ammattitaitoisia ovat.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Perussuomalaisten toiminta ja sen julkisuus on populistista, hälyä milloin mistäkin."

Tuossa Saraskarin kannattaisi lukea ajatuksella omaa tekstiään. Ketkähän sen hälyn ovat vuosikausia nostaneet, milloin mistäkin varavaltuutetun typerästä tokaisusta tai hupaisasta kirjoituksesta hampurilaishihamerkeistä. Muiden puolueiden töpeksinnät lakaistaan maton alle mutta perussuomaiset nostetaan tikun nokkaan. Olikos tuo naisia nipistelevä suurlähettiläs Ruotsissa sdp:n miehiä, jos olisi ollut persu niin olisi jo julkisesti hirtetty ja media pitäisi asiaa etusivuilla kuukausia.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ne varavaltuutettujen tokaisut nyt ovat olleet mm. tappouhkauksia. Mistä muista puolueista sellaista sontaa sataa kuin persuista?

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #35

Vantaan demarinuorten vara-pj Kamal Palani Jafi kertoi rasismin vastaisella viikolla seuraavasti: "Koskaan ei voi olla liian radikaali rasismia ja fasismia vastaan. Aseellinen vastustus on joskus tarpeellista."

Juttu löytyy vain Helsingin Uutisista, koska muuten valtamediassa se vaiettiin kuoliaaksi. Olisiko Mäkinen näin käynyt, jos kyseessä olisi ollut persu?

Poliittista väkivaltaa on kannattanut myös Pamin valtuuston jäsen Niko Ravattinen, joka kommentiensa vuoksi joutui eroamaan.

Vasemmistolla on pitkät perinteet poliittisessa väkivallassa. Julkimedia kohtelee heitä silkkihansikkain jos vertaa uutisointiin äärioikeistosta. Yhtä vastenmielisiä molemmat.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Sitoutumattomana en ryhdy tässä enempää arvioimaan Persujen toimintaa, mutta pakko on kommentoida Marja Saraskarin lausumaa toimittajien ammattitaidosta.

Jos "ammattitaito" sisältää (kuten pitäisi, ellei kyse ei ole puoluelehdestä) objektiivisuuden vaatimuksen, on Saraskarin väite suorastaan naurettava. HS, YLE, IS, IL, itse asiassa koko se joukko, joiden päätoimittajat sitoutuivat objektiivisuuteen omassa MV-lehden vastaisessa manifestissaan, ovat kuin huonosta vitsistä. Uskottavuus nollattu. Viimeinen esimerkki täällä jo mainittu Brexit uutisointi.

Tähän liittyvää punavihreä kupla - asiaa on selvitettykin. Aamulehdessä 2010 kyselyyn vastanneista toimittajista suuri enemmistö ilmoitti äänestävänsä vihreitä. Siis Aamulehdessä, jonka pitäisi olla perinteisesti oikealla. Jos samaa kysyttäisiin nyt esim. HS niin, niin veikkaanpa, että ylivoimaisesti suurin osa toimittajista lukisi itsensä vihreisiin, sitten vasemmistoon ja siellä pikemminkin Vasemmistoliittoon kuin demareihin.

Ei jää sijaa objektiivisuudelle siinä maailmassa ja se näkyy tai subjektiivisesti lausuttuna näkyi. Vuosikymmeniä tilasin Hesaria, enää en ota vastaan edes ilmaiseksi. Vilkaisu netin kautta lehteen ja/tai Twitteriin ajautuneet kommentit riittävät muistuttamaan miksi.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

"joiden päätoimittajat sitoutuivat objektiivisuuteen omassa MV-lehden vastaisessa manifestissaan..."
Jos nyt MV-lehti on mielestäsi objektiivisinta, olkoon.

Tarkoitin kyllä ammattitaidolla jotakin muuta kuin puoluekantaa. On muitakin kuin HS, Yle ja sen semmoiset.
Objektiivinen ei yksikään toimittaja voi olla. Jokaisella on oma taustansa ja tietomääräänsä. Historian tajunsa. Ja kenet valitsee asiantuntijaksi.

Yksi esimerkki on Venäjä-tiedotus Suomessa. Se on aivan historiatonta.
Joka ikisessä haastattelussa asiantuntijana on Ulkopoliittisen Instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola. Tarkoituksena on synnyttää pelkoa.
Tekee vain mieli kysyä miksi.
En usko, että se on punavihreä kupla.

Harri Immonen

Marko Hamilo selvittää ansiokkaasti mikä toimituskunnan punavihreäkupla on, mikäli et tuota Pentikäisen kertomaa ymmärtänyt.

Suomalaiset äänestivät perussuomalaiset toiseksi suurimmaksi puolueeksi ja kyseenalaistat sen vakavuuden, etkä tunnu kantavan huolta ollenkaan siitä, että meillä on agendapohjainen valtamedia, missä toimituskunnan ensimmäinen ohje, objektiivisuus, on haudattu Mariaanien hautaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Äänestettiin vasta kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi, mutta eduskuntapaikkoja tuli toiseksi eniten.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #54

Galluppien mukaan se on kolmanneksi pienin. Pienempiä ovat enää KD ja RKP..

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #64

Voi pyhä yksinkertaisuus! Nythän oli kyse vaalituloksesta, joka määrää edustajapaikat - ei mistään tuoreimmista gallupkannatuslukemista!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #80

Gallup luvut vaikuttavat poliitikkojen toimintaan, kaikissa puolueissa. Puolueen puheenjohtajia on vaihdettu huonojen G lukujen vuosi. Joissakin kansanedustajissa ne ovat aikaan saaneet levottomia ulostuloja, Meri, Huhtasaari ja Raatikainen, muutaman esimerkin mainitakseni.

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #64

No Manu, montako paikkaa perussuomalaisilta on vähentynyt gallupkannatuksen takia?
Mikä on nykyinen paikkalukumäärä?
Entisen demarin loikkausta nykyiseksi demariksi (ja tulevaksi ex-kansanedustajaksi) ei lasketa gallupkannatuksesta johtuvaksi.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #111

Gallupluvut ennustavat vain seuraavaa vaalitulosta. Puolueen kannatus heijastuu gallupeissa eikä päinvastoin. Eivät gallupit kannatusta 'määrää'.

Minkään puolueen kannatusennusteet eivät vähennä tai lisää eduskuntapaikkoja kesken vaalikauden. Sen pitäisi olla itsestään selvää.

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #115

Marja hyvä, minä tiedän sen, sinä tiedät sen, mutta Manulle asia näyttää olevan jokseenkin hämärä.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #54

"Keskusta nousi vaaleissa Suomen suurimmaksi puolueeksi 21,1 % kannatuksella ja 49 edustajalla. Perussuomalaiset sijoittuivat toiseksi 17,6 % kannatuksella ja 38 edustajalla. Kokoomus saavutti kolmanneksi suurimman puolueen aseman 18,2 % osuudella ja 37 edustajalla.[4] Eniten laskua oli kokoomuksen ja SDP:n ääniosuudessa"

Lähde wikipedia.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #54

Rosentit ei äänestä eduskunnassa eikä kallupit.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #78

Rosentit vaikuttavat äänestyskäytökseen.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

PS:n kansanedustajista yksi (Maria Tolppanen) siirtyi SDP:hen kesäkuussa.

Näin ollen Kokoomuksen eduskuntavaaleissa saamasta äänimäärästä (2. suurin äänimäärä) seuraa se, että Kokoomus on toiseksi suurin puolue eduskunnassa.

Lisäksi, mikäli äänestäjiä nimenomaan kunnioitetaan, niin kyllähän pelkkä äänimääräkin olisi jo määritellyt Kokoomuksen toiseksi suurimmaksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #88

Mika Mäenpää, sinähän olet palannut takaisin kokoomukseen, vai oletko ?

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #108

Hyvinhän Kärsämäellä tunnetaan Siuntion asiat.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #113

Kyllä siellä Siuntion asiat tunnetaan ja kovin tuntuu olevan sydämen asia, harvinaisen huolissaan vaikka ei pitäisi heiluttaa millään tapaa Kärsämäkeläisiä.

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #117

Vekkulisti tämä Uuden Suomen sovellus ilmoitti kommentistasi: mpmaenp on kirjoittanut kommentin kirjoitukseen.
Mikäs siinä, minusta se on vain tervettä että vaihtaa puoluetta jos siltä tuntuu, oli syy sitten mikä hyvänsä.
On se paljon kunnioitettavampaa ja terveempää kuin roikkua porukoissa jonka joskus on tullut valinneeksi mutta jota ei enää tunne omakseen.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #119

Jarmo, se on juuri noin kuten kirjoitit.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #108

Näin näppärästi blogisti sensuroi kommentteja, reilua että toiset voi heittää kommentin kuin kommentin.
Samalla mitalla ei saa näköjään vastata.
ULLATUS, oiskoihan taas vähän herkkähipiäistä puuhaa ...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #124

Minulle ei ole jäänyt pysyvää traumaa siitä, että olen ollut joskus persujen jäsen ja istun tämän vaalikauden loppuun persujen listalta valittuna valtuutettuna.

Aivanvarmaa taas on etten ole persujen ehdokkaana seuraavissa kuntavaaleissa.

Kunnalliskalenterin tiedot persuvaltuutetuista eivät enään pidä lähellekään paikkaansa senenempää Siuntiossa, kuin Kärsämäelläkään.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #124

Oliko kysymyksen asettelussa ehkä jotain eroa?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #126

Ei muuten paitsi että siinä mainittiin edustamasi puolue, mikä ei ilmeisesti ole sallittua.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #128
Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #129

Kyllä käsi sydämellä ja ihan yhtä suurella lämmöllä kuin mitä Remes on laittanut kommenttinsa. Kumpikin viittasi aivan samaan asiaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #128

Eikö sinua sitten mainittu perussuomalaisena valintasi jälkeen, oliko sekin rikos ?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Pietikäinen ei puhunut mitään vainoamisesta. Taas väheni uskoni perussuomalaisten väittämiin. Kohta se nollassa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Oli aikoinaan yllätys, että maan ylivoimaisimman päivälehden johtoon valittiin keputaustainen vaikuttaja. Toki Mikael Pentikäinen oli valmistunut Sanoman Toimittajakoulusta 1990, mutta moni näki siinäkin kepun yrityksen mädättää kunniakas toimituksellinen -, Isänmaallinen - ja urbaani perinne.

Kun lestadiolais-keskustalainen Pentikäinen lopulta ymmärrettiin irtisanoa Sanomista, oli hän jo onnistunut vaurioittamaan lehteä merkittävästi, tosin tuskin lopullisesti. Nyt, epäonnistuneen henkilökohtaisen yrittäjäkokokeilun ja maaseutulehden päätoimittajan "urien" jälkeen hänet valittiin Suomen Yrittäjien johtoon, mikä on nähtävissä katkeran ja kostonhimoisen miehen nostona itkuisten ja katkerien uhrautumisyrittäjien johtoon.

Perussuomalaiset ovat salaliittoteorioiden ja eliittimyyttien ruokkimaa äänimassaa, joka pienenee vauhdikkaasti. Jokainen ajatteleva ihminen, siis myös toimittajat näkevät perussuomalaiset Suomen trumppilaisina, jotka hyvää makua noudattaen vihaavat kaikkea, mitä suomalaiset rakastavat. Alas on Pentikäinen vajonnut?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"vihaavat kaikkea, mitä suomalaiset rakastavat."

Niinkuin Suomen itsenäisyyttä jota muut puolueet eivät arvosta minkään vertaa vaan luovuttaisivat ja ovat jo pitkälti luovuttaneet Euroopan keskuskomitealle.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Tulevaisuuden itsenäisyys on alueiden itsenäisyyttä, mitä se on kaikissa liittovaltioissa, kuten Saksassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #34

Suomen valtion itsenäisyyttä ja suvereniteettia ei varmasti palauteta millekään "alueille". En usko että olet noin naiivi vaan vähättelet itsenäisyyden merkitystä. Myös demokratian muut puolueet vetäisivät vessasta alas, heille kansan mielipiteellä ei ole mitään väliä kuten ei EU:n komissiollekaan.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

"..Suomen Yrittäjien johtoon, mikä on nähtävissä katkeran ja kostonhimoisen miehen nostona itkuisten ja katkerien uhrautumisyrittäjien johtoon.."

Eero Pyykkölä. Sinäkin syöt joka päivä yrittäjien luomaa leipää. Ihan vähään aikaan en ole nähnyt mitään noin typerää, kuin arviosi tästä joukosta. Ei herätä edes myötähäpeää, meni jopa yli sen.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kovia Nämä 'vainotut' ovat vetämään jakolinjoja. On Puolue Kannattajineen ja sitten kaikki muut jotka ovat se punavihreä kupla. Itsepähän rajan vetivät.

Miksi noin pienestä öyhälistöstä pitäisi päivittäin keskustella? Menköön sinne itse vetämäänsä marginaalin johon kuuluvat. Siellä rajapinnan toisella puolella näyttää olevan enemmän mielessä rakentaminen kuin rikkominen, riidanhaasto, vastakkainasettelu ja uhriutuminen.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Jore Puusa lausui jossakin yhteydessä, että viisainta olisi vaieta heidät hiljaisiksi.

Median puolueellisuus on ollut Reijo Tossavaisen aiheena ainakin viisi vuotta, kaksi tai kolme blogia päivässä. Omatekoinen päätoimittaja.
Olisipa toimittanut Suomen uutisista Suomen johtavan sanomalehden.
Nyt joku Immonen taas yrittää.

Entäpä jos ei reagoisi ollenkaan? Rehennelkööt keskenään.

Harri Immonen

Väität Tossavaisen bloganneen tänne siis ainakin 3650 kertaa aiheena median puolueellisuus?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Pakko sanoa että kritiikki blokin sanomaa vastaan on luvattoman heikkoa, lähinnä nälvimistä ja henkilöön menemistä, itse asiaan ei näytä oleva kenelläkään vastaansanomista.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Jopa kritiikki on huonoa, kaikki on huonoa, missään ei ole mitään hyvää ja kaikkien muiden syytä.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Ja ivallinen sisällöltään nollatason nälvintä ei kun jatkuu. Piti oikein tulla paraatiesimerkillä osoittamaan, millaista kommentoinnin taso on - ikään kuin tuota ei olisi muutoin lukutaitoinen äkännyt.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #81
Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Kyllä yllä käsittääkseni on kyselty, missä kohdassa Pentikäinen mainitsee vainon, jonka blogisti on nostanut otsikkoon asti. On oikein hyvin perusteltua kritiikkiä blogin sanomaa vastaan osoittaa, että blogisti on keksinyt asioita omasta päästään.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Ei ole pakko sanoa mitään.

"Myös demokratian muut puolueet vetäisivät vessasta alas, heille kansan mielipiteellä ei ole mitään väliä kuten ei EU:n komissiollekaan."

Keitä ovat demokratian muut puolueet? Kaikki muut kuin perussuomalaiset?
Demokratia tarkoittaa kansanvaltaa, käytännössä enemmistön päätösvaltaa.
8,6% väestöstä ei ole kansa.

Itse asia on tässä julkisuus, miten perussuomalaisia kohdellaan mediassa.
Juuri niin kuin kuin on syytäkin.
Suomi ei ole menettänyt itsenäisyyttään EU:lle, "missä EU, siellä ongelma"
ja samoihin aikoihin Soini istuu rehevästi EU:n parlamentissa.

Henkilöimistä kyllä, mutta politiikka on julkista toimintaa. Pitääkin olla.
Mitä Tossavaisen blogeihin tulee, niitä oli monta päivässä vuosien ajan.
Aina sama aihe, median ajojahti.

Harri Immonen

Eli pidät oikeutettuna sitä, että puolueettomana esiintyvä lehdistö asettuu näin härskisti tukemaan poliittisia aatteita? Sinäpä olet melkoinen demokratian halveksuja.

Tossavainen kirjoitti täyttä asiaa. Olisitte silloin siirtyneet jo tähän syy - seuraus teoriaan ilman lapsellista kiistämistä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Entä oliko Tossavaisen Hesarin vastainen kirjoittelu eroaerkosta linkkeineen viisasta, ts. edistikö kielteistä kirjoittelua. Tai mm. Halla-ahon Aamulehden boikotointi johtuen siitä että AL:n julkaisema kuvansa ei miellyttänyt. Tai perussuomalaisten median vastainen kirjoittelu yleensäkään; siltä osin voikin sanoa että sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #57

Kansanedustaja Tossavaisen kirjoittelut oli omaa luokkaansa luokattomuudessaan, eri mieltä ja varsinkin perusteluja kyselevä sai bannin häneltä suoraan. Itse sain kahdesti. Omien sanojensa mukaan hän ei ketään bannannut, keskustelu oli kuulemma vapaata. Yksityishenkilöitä ja kansalaisia hän nimitteli milloin milläkin nimellä.

Kansanedustajuuden jälkeen meininki jatkui samana, kunnes ylläpito ilmeisesti poisti hänen oikeutensa.

Jo kansanedustaja aikana tossavainen avoimesti kehui mv-lehden "uutisia" ja linkitti niitä kirjoituksiinsa.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #57

Tossavainen etsi ja kertoi totuudesta, ei sitä mikä on poliittisesti viisasta. Hämmentävää huomata miten paljon löytyy "tarkoitus pyhittää keinot" ajattelutavan omaavia ihmisiä.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #59

Sinullakin on oikeus mielipiteeseesi, myös tossavaisesta.

Kuitenkin tossavainen on se kuka tänne ei saa kirjoittaa.

Jarmo Hussi Vastaus kommenttiin #60

Tossavaisella ei olekaan sitten oikeus mielipiteisiinsä, ainakaan Uuden Suomen blogissaan? Hmmm hmmm.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #59

Tossavainen esim. esitteli Iltalehden nettikyselyitä galluppeina, ja etsi usein muutenkin "totuuksiaan" iltapäivälehdistä. Ja jos kysyi linkkiä johonkin uutisena kirjoittamaansa niin kysymälläkään ei tullut.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #61

"Tossavainen esim. esitteli Iltalehden nettikyselyitä galluppeina, ja etsi usein muutenkin "totuuksiaan" iltapäivälehdistä"

Samaa teki kokoomus ja media juuri kun IL teki kyselyn jossa yli puolet suomalaisista mukavastusti kansanäänestystä EU:sta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #63

Makkonen, tiedoksi että Iltalehden nettikyselyillä ja Iltalehden teettämillä kyselyillä on vissi eronsa: Iltalehti pyysi Taloustutkimus Oy:tä tutkimaan suomalaisten mielipiteitä EU-kansanäänestyksen tarpeesta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016062921817098_u...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #65

Seija, tämän blogin aiheena on "puolueettoman median" yksipuolinen tiedottaminen. Nyt tämä rönsyilee ulkona aiheesta - kysehän ei ole persuista, vaan median linjasta.

Pieni pyyntö sinulle "tuttavana" ja järkevänä kirjoittajana:

Katso tämä http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/soini-... ja kerro minulle, kumpi näistä puhuu asiallisemmin, toimittaja(t) vai Soini?

Eli meneekö aate järjen yli?

Reino

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #71

Soinin jutut kuullostavat "järkeviltä" yleensä niille jotka ovat "viimeiseen asti" persuja, eivätkä muuta haluakaan olla.

Eikä siinä varsinaisesti pahaa ole, mutta hyväksykää se että suurempi osa ei jaa käsitystänne.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #72

"Soinin jutut kuullostavat "järkeviltä" yleensä niille jotka ovat "viimeiseen asti" persuja, eivätkä muuta haluakaan olla."

Kuten sanottu, blokin aiheeseen kohdistettu kritiikki on täysin irrallaan aiheesta. Nähtävästi mitään järkevää sanottavaa ei löydy.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #76

Eu:n vika? Sitä sinä tarjoat patenttiratkaisuna lähes kaikkeen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #87

Minä en hae EU:n viaksi muuta kuin mitä on osoitettu EU:n viaksi. Nyt EU:n uusin direktiivi määrittelee puun ja turpeen käytön haitallisemmksi kuin keski-Euroopassa poltettavan kivi- ja ruskohiilen ja tämä aiheuttaa n. 500 miljoonan lisämenetykset Suomen energiantuotannolle. EU:lla on paljon vikoja joista media vaikenee.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #71

Reino, otsikkona on Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja myöntää vainon perussuomalaisia kohtaan, ts. median linjasta persuja kohtaan.

Ja mitä Pentikäisen haastatteluun tulee niin "Hänen mukaansa syy löytyy toimitusten arvomaailmasta. Pentikäisen mielestä se poikkeaa hyvin voimakkaasti perussuomalaisten arvomaailmasta." ja siinä tapauksessahan perussuomalaisista kirjoitetaan negatiivisemmin, mutta syyttömiä siihen eivät ole persutkaan: kohta kansanedustajaksi valitsemisensa jälkeenhän Hakkarainenkin kohautti minareettirukoushuudollaan, ja juuri HS:n haastattelussa.

Jossain vaiheessa Ruohonen-Lerner sitten vetosi toimittajiin ettei Hakkaraista haastateltaisi, mutta vahinko syntyi heti kättelyssä eikä Hakkarainen ole jäänyt ainoaksi.

http://yle.fi/uutiset/hakkarainen_ei_lahde_eduskun...

Mitä linkkaamaasi haastatteluun tulee niin toimittajat esittivät tiukkoja kysymyksiä hyökkäävään tyyliinkin, mutta Soini sai kulloiseenkin haluamansa vastausajan.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #75

"Mitä linkkaamaasi haastatteluun tulee niin toimittajat esittivät tiukkoja kysymyksiä hyökkäävään tyyliinkin, mutta Soini sai kulloiseenkin haluamansa vastausajan"

Toimittajat eivät esittäneet tiukkoja kysymyksiä, tyyli oli kylläkin hyökkäävä.
He (varsinkin miestoimittaja) yritti syöttää omia mielipiteitään Soinille Soinin mielipiteinä. Ja jokaisen Soini pystyi kumoamaan. Kaikista pahin ja suomalaisen median lellimä mielipide oli Brexitistä ja Faragesta sekä Johnssonista. Koko Englannin kansanäänestyksen alku ja juurihan oli Cameronin populistinen lupaus kansanäänestyksestä, mikäli hän voittaa vaalit. Hänkään ei sitten kuitenkaan jäänyt kantamaan vastuutaan tapahtuneesta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #77

Cameronin olisi ollut mahdotonta jatkaa, mutta Johnsonin katoamisesta sen sijaan kirjoitettiin:

Brexit is here, but Boris Johnson and George Osborne are nowhere to be seen.

http://metro.co.uk/2016/06/26/george-osborne-and-b...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #83

"Cameronin olisi ollut mahdotonta jatkaa..." Miksi?

Hänhän otti poliittisessa vallanhimossaan tietoisen riskin mutta ei kuitenkaan halunnut jäädä kantamaan vastuuta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #91

Reino, olen lukenut Brexitin jälkeen brittilehdistön artikkeleita eikä siellä ole kuulunut poikkipuolista sanaa siitä että Cameron lähti ja teki tilaa seuraajalleen. Eikä UKIPkaan yhtenäinen ole.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3673363/Ni...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #92

Miten vaan. Mutta on minusta väärin suomalaisilta tiedotusvälineiltä unohtaa uutisoinnissaan Cameronin osuus asiassa ja puhua yksistään Faragesta ja Johnssonista.

Ja meteli Soinin vierailusta on käsittämätön. Vierailihan Sipiläkin ja lisäksi puolusti Soinia.

En ole minkään puolueen jäsen ja vielä vähemmän Soini-fani. Päinvastoin. Mutta asiat pitäisi pystyä näkemään asioina, eikä esittää niitä ainakaan yksipuolisesti sillä todella harvalla asialla on vain yksi puoli.

Ja tämä koskee "molempia puolia".

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #93

Eiköhän Cameroninkin osuudesta ole kirjoitettu, mutta Brexit-äänestyksen jälkeen huomiota ovat toki vieneet Farage ja Johnson. Brittilehdissä on kirjoitettu enemmänkin Cameronin seuraajasta, joka selvisi nopeammin kuin luultiinkaan.

Sipilä nyt taitaa pitää hallituksensa koossa vaikka hampaat irvissä kunhan saa maakuntamalliaan läpi, on minun mielipiteeni.

Siinä olet harvinaisen oikeassa että harvalla asialla on vain yksi puoli.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

"Eli pidät oikeutettuna sitä, että puolueettomana esiintyvä lehdistö asettuu näin härskisti tukemaan poliittisia aatteita? Sinäpä olet melkoinen demokratian halveksuja."

Kyllä puoluepoliittisesti sitoutumattomalla lehdistöllä on oikeus tukea tai olla tukematta poliittisia aatteita. Siinä missä kenellä tahansa.
Epädemokraattista se ei missään tapauksessa ole.

Demokratia vaikuttaa merkitsevän sinulle yhtä ainoaa oikeaa totuutta, jossa oikeassa ovat 8,6% Suomen kansalaisista.
Jos maassa on vain yksi ainoa totuus, se ei ole demokratia vaan diktatuuri.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #112

Lehdistöllä on oikeus tehdä mitä he haluavat, mutta on lukijoiden harhauttamista esiintyä tällöin riippumattomana. Sinulle tuntuu sopivan vinoutunut media, koska se tukee omaa ajatusmaailmaasi.

Lehtimiehen tärkein hyve ja tehtävä on objektiivinen tiedonvirta. Se on lehtimiehelle A ja O.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #112

"sitoutumattomalla lehdistöllä on oikeus tukea tai olla tukematta poliittisia aatteita."

Tuolla periaatteella myös Pohjois-Korean lehdistö on demokraattinen, media tukee sitoutumatta yksimielisesti hallistusta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Joko tässä tekeydytään tahallaan tietämättömiksi taikka sitten ollaan sitä. Kirjoitan nyt kuitenkin ylös.

Amerikoissa republikaanien ja demarien kuilu on jo niin syvä, että molemmilla on omat mediansa. Ja tämän voimalla täysin jämähtäneet linnakkeensa jonka ulkopuolelle vain osa kansaa haluaa katsella. Kuinka suuri osa? En lähde arvuuttelemaan. Tästä johtuu päätöksenteon halvaantuminen ja predidenttivaalien tilanne, konservatiivi äänestää ennemmin itse Saatanan presidentiksi kuin tätäkin kammottavamman vaihtoehdon, demari Clintonin.

Onko tämä median pirstoituminen todellakin apinoimisen arvoinen asia, ihan kaikkea edes Amerikoista ei ehkä kannata kopioida?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

M. Pentikäinen näyttää rikkoneen omertáa - vaikenemisen lakia. Joskus pohdin, olisiko hänen HS-taipaleensa katkaiseminen osittain tähän 'rikkeeseen' liittyvä asia?
Jos rikkoo esim. korkeakoulussa tuota lakia ja nostaa esille mm. epäkohtia, voi havaita, miten kiihkeään siilipuolustukseen ja savustustyöhön sopulit sielläkin järjestyvät.

Seppo Hildén

Kaima, eppäilenpä että Pentikäinen sai lähteä julkaisemansa HS:n eurolinjasta poikkeavan jutun takia. Euron huonoista puolista ei Hesarissa ole artikkeleitä suuremmin näkynyt, mutta muutama kuukausi ennen Pentikäisen potkuja HS:ssä oli täysin poikkeuksellisesti ihan etusivulle nostettu kriittinen euro-juttu. Siinä taisi Sanoman hallitusjäsenillä mennä aamukahvi väärään kurkkuun lehden avatessaan.

Ps. Pentikäinen on kasvotusten tavattaessa miellyttävä mies; rauhallinen, asiallinen ja toisia kuunteleva.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Monen päätoimittajan kirjoituksia mm. maahanmuutosta lukeneena tulee mieleen, että mikä älyllinen tai moraalinen ylioikeutus heillä on päättää, että tämä on oikein ja parasta Suomelle. Usein, lähinnä aina mielipiteistä puuttuu täysin logiikka tai järki, jolla voisi perustella, että miksi me tässä lehdessä halutaan kaikki miehet lähi-idästä Suomeen lomailemaan turvapaikkaviisumilla. Ainut selitys on joko 1) vahva poliittinen ideologia tai 2) ylhäältä, omistajilta tullut käsky: "Meidän lehti on tätä mieltä!". Jos miettii vaikka jälkimmäistä vaihtoehtoa, niin onhan se täysin moraalitonta, jos työpaikan säilyttääkseen laitetaan nimi alle selviin valheisiin*.

* Tosin, lehdissä on helpompi jättää julkaisematta tietoja tai hieman muokata uutisia, jolloin jutun sävy muuttuu, vaikkei suoranaisesti valehdella.

Harri Immonen

Poistettu Seija Nylundin asiaton kommentti, jossa hän tiedusteli toiselta kirjoittajalta saamaansa kirjoituskieltoa johonkin toiseen blogikirjoitukseen liittyen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sopii, ja sopii kaikin mokomin lukea se blogikin, jossa kirjoitukseni näyttäisivät olevan tallella.

Harri Immonen

Millä tavalla jonkun toisen kirjoittajan bloggaus liittyy minun bloggaukseen?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #101

Huomautti omassa blogissaan että en ollut vastannut tämän bloggauksen kommenttiinsa #74, ja vastasin blogissasi että löysin sen ja vastasin siihen omassa blogissaan. Samaa vastausta kun on mielestäni turhaa kirjoittaa kahteen kertaan.

Harri Immonen Vastaus kommenttiin #103

Hyvä on. No jos ne vastaukset olisi nyt annettu ja saatu. Etiäpäin.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Liittyen blogiin tulevien kommenttien poistamiseen ylipäätään (itse kun en sitä harrasta missään tapauksessa) kysäisen, että mitä järkeä on poistaa kommentti ja sen jälkeen ilmoittaa siitä erikseen kertomalla myös poistetun kommentin keskeinen sisältö? Kannattaisi antaa kaiken olla näkyvillä, jotta yleisö saa tehdä johtopäätöksensä kommentoijien substanssista. Jos sitä ei ole, palvelee puolivillainen julkinen mielipiteen osoitus näkysällä olemalla parhaiten sen sisältöä vastaan.

Harri Immonen

Meillä kaikilla lienee erilaisia toimintatapoja kirjoitusten suhteen. Täytyy miettiä mikä on paras toimintatapa. En halunnut että Nylund käyttää blogiani saattaen kaikki tietoiseksi toiselta kirjoittajalta saamastaan kirjoituskiellosta ja esittäen sen kysymysmuodossa eteenpäin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #102

No eihän se jonkun toisen blogissa bannista irvailu - sillä sitähän se oli - järin tyylikästä ole, mutta ei sekään että saa bannin vaikka ei ole kirjoittanut mitään epäkorrektia. Tai että on bannissa vaikka ei ole ko. blogistin kirjoituksiin mitään kommentoinutkaan, nimeä ja puoluetta mainitsematta.

Harri Immonen

Hannu Raitanen linkittelee ensin tuomitun ja sittemmin vapautetun AA:n linkkejä jonnekin muualle.

Toimituksen poiminnat